Zorgboerderij Blij op de Boerderij

Wie zijn wij

We stellen ons even voor....

Wij zijn Jos en Diana Sprenkeling , woonachtig in 't Zand , net even buiten het dorp.

In onze boerderij wonen wij met Teun (2000) en Saartje (2002) onze kinderen en een grote gezellige beestenboel.

We hebben geen veehouderij of groot agrarisch bedrijf , maar een kleinschalig creatief bedrijf  met een pluk-thee en moestuin en een creatief atelier . 

Onze zorgboerderij is een hobbyboerderij met een creatieve inslag! 

Door de ervaring binnen onze familie en het zoeken naar een passende zorgboerderij , weten wij hoe moeilijk het is de juiste plaats te vinden.  

Onze zoon Teun kwam in 2012 op het idee zelf een zorgboerderij te beginnen , dit heeft onze ogen geopend, "waarom deze ervaring niet delen met mensen die het ook zo hard nodig hebben"?!

De zorgboerderij is geboren , nu nog een naam, en jahoor in koor riepen Teun en Saartje "Blij op de Boerderij"... dat zegt toch al genoeg !

 

Maart 2012 zijn wij van start gegaan met onze zorgboerderij wat resulteerde in een geweldige dagbesteding voor een hechte groep van deelnemers .

Er zijn deelnemers in de leeftijd van 19 t/m 90 , ook ouderen en dementerenden zijn meer dan welkom , zij kunnen bij ons terecht voor een zinvolle dagbesteding en een heerlijk warm thuis gevoel.

Ouderen voelen zich hier helemaal thuis , weer onder de mensen , knus , huiselijk en het warm thuis gevoel. Tevens is het heel fijn dat het thuisfront even op adem kan komen en ontlast wordt van de dagelijkse zorg voor hun partner. 

Samen de warme maaltijd bereiden of een heerlijke appeltaart bakken , genieten op de tuin vol plukbloemen of het verzorgen van de moestuin, een spelletje doen , creatief bezig zijn , karaoke of gewoon een gezellige film kijken er is veel mogelijk op de boerderij .

Er is voor iedereen wel een passende activiteit. 

 

Ook vele jongeren vinden al meer een plek bij ons op de zorgboerderij , dit met name omdat ons specialisme autisme is en wij educatie bieden en veel doen aan sociale vaardigheidstrainingen.

De jongeren worden uitgedaagd om hun mogelijkheden te ontwikkelen , te ontdekken , aan te leren of te onderhouden.

Werkplezier is 1 van de basisvoorwaarden voor een goede dagbesteding op de zorgboerderij.

De groep deelnemers wordt zoveel mogelijk op elkaar afgestemd waardoor er een hechte groep ontstaat.

Het maken van een goed product zoals het onderhouden van de pluktuin , moestuin , of het zelf gebruiken hiervan geeft arbeidsvoldoening. 

 

De zorgboerderij is geopend van ma. t/m vrij. 

Zaterdag en zondag gesloten.

Alleen open tijdens evenementen zie zij menu.

Het vervoer kan door de zorgboerderij geregeld worden , de zorgboerderij beschikt over een eigen busje. 

 

Wilt u meer informatie , of een afspraak maken voor een vrijblijvende bezichtiging neem dan even contact op met Diana 0627554346 of 0623948854.