Wie zijn wij

Zorgboerderij Blij op de Boerderij

Dagbesteding
 

Zorgboerderij Blij op de Boerderij is een kleinschalige zorgboerderij met een creatieve inslag.

De dagbesteding is in 2012 opgezet en werkt samen met Stichting Landzijde. Deelnemers binnen de dagbesteding verzorgen het kleinvee , helpen met het bereiden van de warme maaltijd voor de lunch , bakken taarten voor de theetuin , onderhouden de pluk & moestuin en helpen mee met serveren tijdens een High tea op de pluktuin.

Ook biedt de zorgboerderij jongeren de mogelijkheid en ruimte voor educatie , middels "buitengewoon leren" , hierbij kunnen zij met een chrome book leerstof tot zich nemen op het niveau wat hen past .

Buitengewoon leren is een project wat is ontwikkelt door Stichting Landzijde en Clusius college en biedt scholing op maat .

Daarnaast beschikt de dagbesteding over een prachtig creatief atelier waar men allerlei creatieve vaardigheden kan uitoefenen. Knutselen , schilderen , kleien , kleding en tassen maken , houtbewerking , kortom voor een ieder een passende activiteit.

 

Ouderenzorg

 

Binnen de dagbesteding ontvangen wij een diversiteit aan doelgroepen en leeftijden . De groep wordt zoveel mogelijk op elkaar afgestemd ,waardoor er een hechte , gezellige groep ontstaat binnen de dagbesteding. Onze kracht is de combinatie van jong en oud , de ouderen leren de jongeren iets en de jongeren helpen de ouderen graag een handje. Ook zijn tal van activiteiten aangepast op de ouderenzorg , zodat er voor deze doelgroep ook een passende activiteit aanwezig is.

Denk aan groente tafels op hoogte in de moestuin , het "filmzaaltje " voor de regenachtige dagen , de Tovertafel en niet te vergeten heerlijk vertoeven en een oogje toeknijpen bij de knusse houtkachel.

Tevens het bereiden van de warme maaltijd en het samen nuttigen daarvan wordt als zeer prettig ervaren.  

 

De groepen per dag zijn  gemiddeld ca. 10 tot 12 personen , vaak is niet altijd iedereen aanwezig . Het klinkt best veel , maar in de praktijk merk je er weinig van, ieder heeft zijn eigen interesses en eigen plekje . Ook zijn er dagelijks 4 begeleiders aanwezig . 

Koffiepauze en lunchpauze zijn gedeelde groepen en er zijn verschillende rustmomenten en rustplekjes , waardoor er weinig drukte wordt ervaren. De kracht van deze dagbesteding is het "warme thuis gevoel" wat de mensen ervaren. 

 

 

 

Corona Virus

Ivm het Corona virus is onze dagbesteding geopend volgens richtlijnen , bent u op zoek naar een dagbesteding dan kunt u wel contact opnemen met ons voor het maken van een afspraak om een bezichtiging te doen. Tijdens de bezichtiging houden wij ons uiteraard aan de richtlijnen van het RIVM.

 

Let op ; De pluktuin zal gesloten blijven voor publiek dit gehele jaar i.v.m. Corona.

De boerderijwinkel is geopend op ma. t.m. vrij. van 10.00 uur tot 16.00 uur.

In het weekend is de boerderij winkel en zorgboerderij gesloten.

 

voor de boerderijwinkel geldt het volgende; 

 

* Houd afstand van uw medemens

* Bij ziekte/ verkoudheid het erf niet betreden

* De boerderij winkel is toegankelijk voor 1 persoon per keer , op het erf voor de pipowagen afstand houden van elkaar

* Gebruik desgewenst handgel   

* Hoest of nies in de binnenkant van uw elleboog

* Betalen kan middels betaalverzoek of pin 

* Betreden van pluktuin is niet mogelijk

* Parkeer niet bij de buren op het erf en ook niet voor de inrit 

 

Dank u wel voor de medewerking ! Samen staan we sterk!