Visie

Visie & Missie

De visie van de zorgboerderij is Niets Moet Maar Het Mag, voel je thuis !

 

Er wordt heel gericht gekeken naar het welbevinden van de deelnemer, past deze persoon binnen de bestaande groep, kunnen wij voldoen aan de zorgvraag en vind de deelnemer ook dat dit de juiste plek is?

Wanneer dit allemaal klopt, kan er een fijne dagbesteding worden geboden, de wensen van de deelnemer staat hierbij voorop.

Een fijne gezellige werkplek is een begin van een goede dagbestedingplek en zo staat men ook sneller open om nieuwe vaardigheden te leren.

 

Het motto niets moet maar het mag, staat ervoor dat niemand wordt verplicht ergens aan deel te nemen, wel is het zo dat de deelnemers zoveel mogelijk gestimuleerd worden aan een activiteit deel te nemen.

Er zijn vele soorten activiteiten die geboden worden, waardoor er op veel diverse zorgvragen ingespeeld kan worden. De deelnemers worden uitgedaagd om hun mogelijkheden te ontwikkelen, te ontdekken, aan te leren of te onderhouden. Werkplezier is een van de basisvoorwaarden voor een goede dagbesteding op deze zorgboerderij. 

 

Voor de ouderen die op de zorgboerderij aanwezig zijn, vinden wij het vooral belangrijk dat zij een warm en huiselijk gevoel ervaren, het gevoel van thuiskomen. Juist voor deze doelgroep is een dagbesteding als deze heel belangrijk, daardoor zijn er vele activiteiten en aanpassingen gedaan om voor deze doelgroep ook een fijne plek te kunnen bieden. De ervaring leert, wanneer men op de zorgboerderij de dagbesteding bezoekt, het zorgtraject enigzins vertraagd wordt, waardoor men ook langer thuis kan blijven wonen en ook juist het thuisfront wordt ontlast door de bezoeken aan de dagbesteding. Door de belevingsgerichte zorg die geboden wordt, is het thuisfront nauw betrokken en zijn er altijd korte lijntjes en wordt men goed op de hoogte gehouden middels een eenvoudige rapportage. Ook fijn is dat er bedden aanwezig zijn waardoor men de middagslaapjes niet hoeft over te slaan.

          

De bloemen pluktuin, waar in de zomermaanden wordt genoten van een tuin vol bloemen, kleur,  geur en vlinders is een heerlijke plek, hier worden vele zintuigen weer geprikkeld.

Mensen van buitenaf mogen hier van Mei tot Okt. bloemen plukken voor een mooi boeket en koffie of thee drinken op het terras op de bloemenpluktuin. 

De deelnemers mogen koffie / thee serveren, met daarbij uiteraard lekkere huisgemaakte taart. Ook onderhouden de deelnemers deze bloemen / moestuin, het maken van een goed product, het onderhouden of het zelf gebruiken geeft arbeidsvoldoening.

 

Kortom teveel om op te noemen ! Kom het gewoon met eigen ogen zien....proeven en beleven!