Activiteiten

Activiteiten

Blij op de boerderij!
Blij op de boerderij!

Werkzaamheden dieren ;

Eten geven, borstelen, hokken uitmesten, vegen, knuffelen, verzorgen.

Klein onderhoud aan de hokken, bestrating, schilderwerk, reparaties etc.

Pluk & moestuin;

Onderhoud tuin, onkruid wieden, aanplanten, zaaien, bloemen en fruit kweken, oogsten, schoffelen, klanten helpen op de pluktuin, uitleg geven over bloemen plukken en schikken. Groente en fruit voor thuis kweken of voor het koken op de boerderij. De moestuin bevindt zich op stahoogte, bent u slecht ter been of heeft u rugklachten, kunt u dus makkelijker in de moestuin werken.

Creatieve Vorming;

Bloemschikken, kaarten maken, houtbewerking, meubels pimpen, handwerken, breien,vilten, spelletjes, kleien, schilderen, kunstzinnige vorming, kaarsen maken, houtbranden, timmeren etc.etc. (je kunt het zo gek niet bedenken)

High Tea / workshops;

Helpen met het serveren van thee, koffie, lekkernijen op de pluktuin tijdens een high tea of workshop, ook wanneer er groepen aanwezig zijn voor een bezoek. Bakken.

Educatie ;

Buitengewoon leren MBO, babbelspel; ontwikkelen van sociale vaardigheden.

Spelletjes ; Wonderfoon,deze telefoon speelt liedjes van vroeger af, sjoelen, legpuzzels, allerhande spelletjes.

Gym/beweging; gym- bewegingles, onder begeleiding lekker bewegen in spelvorm, goed voor lichaam en geest, ook een heerlijke wandeling kan daar onderdeel van zijn, Tovertafel.

Keuken; Onder begeleiding helpen koken, bakken, jam en sappen maken.

Einde van de week borrel; Een heerlijk ( alcoholvrij) borreluurtje, om de week gezellig af te sluiten met een hapje en drankje. 

Timmerwerkplaats ;

Binnen de timmerwerkplaats worden vele pallets uit elkaar gesloopt en ontspijkerd, deze worden gesorteerd op maat en te drogen gelegd.

Wanneer deze droog zijn wordt er een dier of andere decoratie uitgezaagd, deze worden geschuurd en behandeld, alle deelnemers werken hier aan mee, om een goed product neer te zetten.

Houtkloven ;

De leukste klus in de wintermaanden, hout kloven ! Vele mannelijke deelnemers vinden dit een prachtige klus.

In de wintermaanden kloven wij het hout tot haardhout en vullen wij netten voor de verkoop op de boerderij.