Dagbesteding

Activiteiten

De dagbesteding bestaat uit; 

 

Allerlei activiteiten , voor ieder wat wils.

Sommige deelnemers ( vooral de jongeren )  krijgen hun eigen takenboekje m.b.t. de dierenverzorging, zodat het voor iedereen duidelijk is wat ze kunnen gaan doen. Dit is vooral in de ochtend. In de middag doen we vele andere activiteiten, een keus valt te maken uit de volgende activiteiten;  

 

Werkzaamheden dieren ;

Eten geven, borstelen, hokken uitmesten, knuffelen, verzorgen.

Klein onderhoud aan de hokken, bestraing, schilderwerk, reparaties etc.

 

Pluk & moestuin;

Onderhoud tuin, onkruid wieden, aanplanten, zaaien, bloemen en fruit kweken, oogsten, schoffelen, klanten helpen op de pluktuin, uitleg geven over bloemen plukken en schikken.

   

Creatieve Vorming; bloemschikken, kaarten maken, houtbewerking, meubels pimpen, handwerken, breien, koken en bakken, jam of sappen maken, spelletjes, kleien, schilderen , kunstzinnige vorming, kaarsen maken, houtbranden, timmeren etc.

 

High Tea / workshops ; helpen met het serveren van thee, koffie, lekkernijen op de pluktuin tijdens een high tea of workshop, ook wanneer er groepen aanwezig zijn voor een bezoek. Tevens bakken van taart voor de theetuin of lekker voor ons allemaal op de boerderij.

 

Educatie ; "Buitengewoon leren " babbelspel voor het meer ontwikkelen van sociale vaardigheden.Of het behalen van certificaten voor lassen, dierverzorging, plantenteelt , hovenier, moestuin , dieren ehbo en nog veel meer. Ook bieden wij de deelnemers in de gelegenheid om hun BHV certificaat te kunnen behalen hierbij leren zij o.a reanimeren , verbinden en brand blussen. 

 

Spelletjes waaronder de Tovertafel ( projector die spelletjes op een tafel projecteert speciaal ontworpen voor mensen met dementie) sjoelen, relaxen bij de houtkachels, luieren in het zonnetje op de pluktuin, bloemen plukken voor thuis, knuffelen met de dieren.

 

Diverse rustruimten en bedden voor een middagslaapje aanwezig.

Blij op de boerderij!
Blij op de boerderij!