Dagbesteding

Activiteiten

De dagbesteding bestaat uit; 

 

Allerlei activiteiten, voor ieder wat wils.

Sommige deelnemers, ( vooral de jongeren ) krijgen hun eigen takenboekje m.b.t. de dierenverzorging, zodat het voor iedereen duidelijk is wat ze kunnen gaan doen. Dit is vooral in de ochtend. In de middag doen we vele andere activiteiten, een keus valt te maken uit de volgende activiteiten;  

 

Werkzaamheden dieren ;

Eten geven, borstelen, hokken uitmesten, knuffelen, verzorgen.

Klein onderhoud aan de hokken, bestrating, schilderwerk, reparaties etc.

 

Pluk & moestuin;

Onderhoud tuin, onkruid wieden, aanplanten, zaaien, bloemen en fruit kweken, oogsten, schoffelen, klanten helpen op de pluktuin, uitleg geven over bloemen plukken en schikken.

   

Creatieve Vorming; bloemschikken, kaarten maken, houtbewerking, meubels pimpen, handwerken, breien, koken en bakken, jam of sappen maken, spelletjes, kleien, schilderen , kunstzinnige vorming, kaarsen maken, houtbranden, timmeren etc.

 

High Tea / workshops ; helpen met het serveren van thee, koffie, lekkernijen op de pluktuin tijdens een high tea of workshop, ook wanneer er groepen aanwezig zijn voor een bezoek. Tevens bakken van taart voor de theetuin of lekker voor ons allemaal op de boerderij.

 

Educatie ; "Buitengewoon leren " babbelspel voor het meer ontwikkelen van sociale vaardigheden. Of het behalen van certificaten voor lassen, dierverzorging, plantenteelt,  hovenier, moestuin, dieren ehbo en nog veel meer. Ook bieden wij de deelnemers in de gelegenheid om hun BHV certificaat te kunnen behalen hierbij leren zij o.a reanimeren , verbinden en brand blussen. Omdat deze zorgboerderij een erkend leerbedrijf is kunnen jongeren hier ook een MBO praktijkverklaring medewerker hovenier of een praktijkverklaring assistent plant en groene leefomgeving behalen.  

 

Spelletjes, waaronder de Tovertafel ( projector die spelletjes op een tafel projecteert speciaal ontworpen voor mensen met dementie) sjoelen, relaxen bij de houtkachels, luieren in het zonnetje op de pluktuin, bloemen plukken voor thuis, knuffelen met de dieren.

 

Diverse rustruimten en bedden voor een middagslaapje aanwezig.

 

Timmerwerkplaats ; Binnen de timmerwerkplaats worden vele pallets uit elkaar gesloopt en ontspijkerd, deze worden gesorteerd op maat en te drogen gelegd. Wanneer deze droog zijn wordt er een dier of andere decoratie uitgezaagd, deze worden geschuurd en behandeld, alle deelnemers werken hier aan mee, om een goed product neer te zetten. In de winkel op de webshop ziet u zoal wat er gemaakt wordt, ook in de winkel op wielen,op ons erf kunt u deze decoraties bezichtigen.

 

De winkel op wielen is geopend van Ma. t.m. vrij. van 10.00 uur tot 16.00 uur.

* pinnen kan

* opbrengst verkoop dagbesteding

 

Naast de winkel op wielen staat de pipowagen van Zuks van Saar Vintage en second hand kleding . Ook geopend van ma. t.m vrij van 10.00 uur tot 16.00 uur. 

De pluk- theetuin is geopend op ma. t.m vrij. van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Op zaterdag alleen op reservering van High tea's v.a. 4 personen.

 

In de winkel op wielen vind u vele delicatessen, streekgebonden producten, cadeaus, cadeaupakketjes en heel veel leuke hebbedingen.

Vanaf ca. half April staat het erf weer vol voor de verkoop van vele soorten perkgoed, hangpotten, vaste planten etc. Speciaal door en voor de zorgboerderij gekweekt met o.a. samenwerking van GGZ.

      

Blij op de boerderij!
Blij op de boerderij!