Medewerkers

Diana Sprenkeling oprichter / begeleider

Diana Sprenkeling oprichter / begeleider

Even voorstellen ;

 

Mijn naam is Diana Sprenkeling, moeder van Teun en Saar, bonus moeder van Chantal en ik ben getrouwd met Jos, de vader van deze 3 geweldige kinderen.

Ik ben het motortje en de drijvende kracht achter Zorgboerderij Blij op de Boerderij, het creatieve brein in ons team, inmiddels alweer 26 jaar zelfstandig ondernemer, bloemist, meester bloembinden en zorgverlener.

Na het behalen van mijn vakdiploma bloemsierkunst, zelfstandig beroepsbeoefenaar en meester binden, ben ik mijn eigen bloemenspeciaal zaak begonnen in Heiloo, een prachtige winkel met mooie kwaliteit, dat was mij inmiddels aangeleerd door een echte " oude rot "in het vak een strenge, maar geweldige leermeester.

 

In 2000 werd ik moeder van een zoon Teun, en in 2002 van dochter Saartje, twee schatten van kinderen inmiddels al grote kids. Het moeder worden heeft mij doen besluiten om te stoppen met mijn eigen winkel en er volledig voor mijn kinderen te zijn. Na de verhuizing in 2004 naar 't Zand, kon ik met eigen ogen zien hoe goed het onze kinderen deed om op te groeien in de buitenlucht, het contact met de dieren op de boerderij, de frisse buitenlucht de rust en de ruimte.

Door onze ervaring met o.a.autisme,dementie en n.a.h. binnen de familie, is uiteindelijk in 2012 de zorgboerderij ontstaan, uiteraard heb ik weer scholing moeten volgen, maar al gauw bleek dat ik mijn roeping gemist heb, want in combinatie met mijn creativiteit,  blijk ik de zorg ook fantastisch te vinden. Al ben ik door alle regeldingen meer op kantoor te vinden en helaas wat minder op de groep, maar blijf uiteraard zeer betrokken bij de deelnemers.  

 

Mijn rol als begeleider, past me als een schoen en ik geniet met volle teugen van mijn werk.

Inmiddels zijn we alweer heel wat jaartjes verder en nog steeds blijf ik studeren om op alle fronten "up to date" te blijven en kwaliteit te kunnen blijven bieden in onze zorgverlening.

Er komen op de zorgboerderij veel deelnemers, vaak nog van het eerste uur en we hebben een groep fijne medewerkers en vrijwilligers.

Een fantastisch team, waar we erg van genieten en supertrots op zijn.

Ik werk op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag op de groep als begeleider, op vrijdag ben ik "vrij" dat wil zeggen dat ik dan mijn kantoorwerkzaamheden doe of ben ik achter de schermen druk met al het papierwerk en nodige administratie.

Als hobby en in de avonduurtjes schilder ik graag, de meest uiteenlopende creaties, ik kan gewoon weg niet stilzitten, het creatieve brein staat altijd aan.  

  

Als moeder, zelfstandig ondernemer, begeleider, opperhoofd, (geef het een naam ) vervul ik ondertussen heel wat rolletjes binnen het bedrijf, met zeer veel passie liefde en zorg voor mijn medemens! 

 

Ik hoop mijn vak nog jaren te mogen uitoefenen , samen met ons geweldige team! 

 

Liefs Diana 

 

Jos Sprenkeling mede eigenaar - onderhoud

Jos Sprenkeling mede eigenaar - onderhoud

Hoi ,

 

Ik ben Jos de man van Diana en vader van Teun, Saartje en dochter Chantal.

Vanaf Januari 2016 ben ik mede eigenaar geworden van de zorgboerderij, die mijn vrouw heeft opgericht.

Met veel bewondering voor haar passie en gedrevenheid, liefde voor haar medemens, mocht ik het allemaal vanaf de zijlijn aanschouwen.

Heel blij ben ik dan ook, dat de mogelijkheid is gekomen om deel uit te kunnen maken van het team van de zorgboerderij.

Als uitvoerder in de bouw was dit wel even andere koek, ik moest dan ook weer goed in de leer, want de zorg is toch iets anders als een huis verbouwen.

Gelukkig kan ik zeggen, dat ik ook niets anders meer wil, ik vind het heerlijk om met onze deelnemers te werken, we hebben een gezellige hechte groep.

Ik ben de chauffeur van de deelnemers en doe al het onderhoud op de zorgboerderij. 

Samen met de deelnemers bedenken we projecten zoals, zaaitafels, aardbeienbakken, en zijn we allerhande klusjes aan het uitvoeren.

Daarbij hoort ook het vervaardigen van de houten decoraties, die worden verkocht in het winkeltje, samen Jolanda, met de deelnemers en vrijwilligers werken we hier aan een mooi product.

Ik vind het heel leuk om onze deelnemers binnen mijn eigenlijke vak, nog iets te kunnen leren en het valt me op dat zij daar ook echt voor open staan.

Zo kunnen we vele activiteiten bieden, er is in ieder zijn interesse wel iets wat je kunt doen .

Met de ouderen die komen op de zorgboerderij, werk ik heel graag op de pluktuin, moestuin en doe allerhande klusjes met ze.

Een ritje met elkaar naar de gemeente met groenafval is een waar uitje, wat hebben we een lol !  

Ik moet de ouderen soms zelfs afremmen, ze zijn nog echt van de oude generatie "niet zeuren, maar werken", gelukkig hoeft dat werken bij ons op de boerderij niet meer en mogen ze ook heerlijk genieten van de rust en de mooie bollenvelden om ons heen.  

Daarnaast hou ik wel van een lolletje, en eet ik graag de koekjestrommel leeg ..

 

Groeten Jos

 

 

   

Medewerker Monique

Medewerker Monique

Hoi,

 

Ik ben Monique Goedkoop, ik ben begonnen op de boerderij als vrijwilliger in 2017 .

Todat Diana mij een baan aanbood, die nam ik met beide handen aan !

Ik vind het geweldig om met deze diversiteit aan mensen, verschillende doelgroepen, ziektebeelden en leeftijden te werken .

Er zijn tal van activiteiten wat het ook heel leuk maakt, er is voor iedereen wel iets te doen. En ieder seizoen is ook weer anders.

Ook heerst er op de boerderij een huiselijke en gezellige warmte, waardoor iedereen zich er thuis voelt. 

Ik vind het dan ook een geweldige job en geniet er echt van. 

Mijn rol op de boerderij is het begeleiden van mensen bij hun activiteit en ik ben ondertussen het "manusje van alles"of te wel op vele gebieden inzetbaar.

Naast mijn werk als begeleider ben ik de verantwoordelijke voor de dierenverzorging , onderhoud ik met de jongeren de pluktuin , en geef ik begeleiding bij buitengewoon leren.  

Ook tijdens de activiteiten die op de tuin worden georganiseerd, help ik met de verzorging van de high tea's. Tijdens Open dagen of de fairs ben ik uiteraard ook aanwezig. Kortom ik heb nog net mijn bed niet op de boerderij staan, maar ben wel bijna iedere dag aanwezig.

Ik hoop nog lang van mijn werk te mogen genieten en van deze fantastische plek.

 

Tot ziens op de Boerderij !

Monique  

 

Medewerker Jolanda

Medewerker Jolanda

Hoi ik ben Jolanda,

 

Ik ben werkzaam als begeleider bij Blij op de Boerderij sinds 2019, ik werk nu 3 vaste dagen op de boerderij .

Mij zie je geregeld aan de deur verschijnen in de ochtend, daar ik een deel van het vervoer van de deelnemers op me neem.

Ook kun je mij tegen komen in de winkel op wielen of tijdens het serveren van een High Tea op de pluktuin.

Ik ben gek op dieren, zelf heb ik ook veel kleinvee thuis. ( behalve de geit Mattie, die vind mij niet zo lief denk ik )  

Tijdens de wintermaanden ben ik vooral werkzaam in het timmergedeelte van de dagbesteding, hier maak ik met de deelnemers 

mooie houten decoraties, voor de verkoop in de boerderijwinkel.

Ook bak ik graag in de wintermaanden oliebollen, vroeger was ik eigenaresse van een gebakskraam, nog steeds blijft het kriebelen om 

lekkere oliebollen te bakken. 

Gelukkig kan ik dit vanuit huis ook doen en kunnen mensen rond de feestdagen bij mij hun oliebollen bestellen, natuurlijk is het dan ook smullen op de boerderij ! 

In de middagen kruip ik meestal weer achter het stuur en breng ik de deelnemers weer naar huis.

Wie weet tot ziens op de boerderij ! 

 

Jolanda

  

 

 

 

 

   

 

 

Vrijwilliger Viona

Vrijwilliger Viona

Mijn naam is Viona Guariento ,

 

Ik woon samen met mijn man en twee kinderen al weer jaren naar volle tevredenheid in 't Zand.

Ik houd erg van wandelen en lezen en ook menig huisdier heeft zijn weg naar ons huis gevonden (waar mijn man dan weer niet altijd even blij mee was)

Ik ben opgeleid tot verpleegkundige en al bijna 26 jaar werkzaam bij de Noord West ziekenhuis groep locatie Alkmaar.

Daar werk ik twee dagen in de week , nu ook de jongste op het voortgezet onderwijs zit was er ruimte voor iets nieuws .

Al vanaf de start van de zorgboerderij heb ik het een mooi bedrijf gevonden ,waar regelmatig ook leuke activiteiten georganiseerd worden.

Begin november 2016 heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben bij Jos en Diana langsgegaan met de vraag of ik iets als vrijwilliger voor ze kan  betekenen .

En zo geschiede....ik werk nu op de dinsdag als vrijwilliger op de zorgboerderij Blij op de Boerderij.

Het werken met een fantastische groep deelnemers en begeleiders (waar ik altijd op terug kan vallen ) bevalt me heel erg goed .

Ik geniet van de eerlijkheid van de deelnemers en het buiten werken in de tuin of met de dieren.

Ik hoop nog lang deel uit te mogen maken van dit team.

 

Groetjes Viona

Vrijwilliger Marianne

Vrijwilliger Marianne

Hoi mijn naam is Marianne, 

 

Ik ben 51 en getrouwd met Peter, samen hebben wij 4 volwassen kinderen. 

3 jongens en 1 meisje, waarvan 1 kind nog thuis woont . 

Samen runnen wij een loodgietersbedrijf, dat 30 jaar bestaat. 

We wonen op een boerderij met onze hond Soof, schapen in het weiland en de kippen lopen los in de tuin. 

Ik heb de opleiding Agogisch werk gedaan en ben vanuit een administratieve functie mee gaan werken in het bedrijf van mijn man.

In 1994 ben ik moeder geworden en hier heb ik dan ook 26 jaar mijn ziel en zaligheid in gelegd, en toch mijn opleiding in de praktijk kunnen gebruiken, dit omdat wij binnen het gezin geconfronteerd werden met autisme en adhd. 

Gelukkig vind ik ook tijd om creatief bezig te zijn, want dat is mijn grote passie. 

Haken, knutselen, kaarten maken, servies stippen, lezen, wandelen en genieten van de tuin als alles groeit en bloeit. 

Verder ben ik gek op kleur en dat is overal terug te zien.

In ons huis, mijn kleding, de bloemen, planten etc. 

Na 26 jaar begon het weer te kriebelen, om weer eens wat buiten huis te gaan doen en toen ik tijdens de zomerfair voor het eerst rondliep op de zorgboerderij dacht ik, als ik eens tijd over heb wil ik hier gaan helpen.

En die tijd is gekomen, voortaan ben ik iedere donderdag op de zorgboerderij aanwezig en na een paar keer kan ik nu al zeggen ; "ik voel me hier helemaal op mijn plek!"

Superfijn om Jos en Diana te helpen met hun prachtige werk, het voelt als een warm bad. 

Ik hoop nog vele jaren mijn steentje te kunnen bijdragen.

Oja mijn slogan is ......."pluk de dag en kleur je leven ! " 

 

Liefs Marianne

Stagiaire Saar

Het komend schooljaar 2022 - 2023 is ook bij ons Saar , zij volgt de opleiding Zorg & Welzijn bij het ROC .

Ook is Saar naast haar stage dagen , werkzaam op de vrijdagen .

Saar is een aanpakker en helpt bij de dieren en vind het heel fijn om met de ouderen een spelletje te doen, ze is heel zorgzaam .

Ook heeft Saar de " borrelmiddag " geintroduceerd en blijft dit ook op de vrijdagen doen.

We hopen dat Saar tijdens haar stage veel ervaring op kan gaan doen !

Stagiaire Saar

Medewerker Arina

Op de woensdagen is begeleider Arina ook aanwezig op de boerderij . 

Zij verzorgt de lunch samen met de deelnemers en in de middag geeft zij de beweeglessen. 

Ook is Arina graag op de tuin te vinden. 

Vrijwilliger Ilse

Op maandag ochtend is Ilse bij ons op de boerderij ! 

Deze creatieve en vrolijke dame vind je veel in de kantine of in de creatieve ruimte.

Ilse is bloemist en is bij ons op de boerderij komen helpen als vrijwilliger .

Samen met de deelnemers kookt ze en onderneemt creatieve activiteiten. 

We zijn heel blij met de versterking van Ilse en hopen dat zij nog lang bij ons als vrijwilliger actief mag zijn.