Medewerkers

Diana Sprenkeling eigenaar / begeleider

Even voorstellen ;

 

Mijn naam is Diana Sprenkeling , moeder van Teun (2000 ) en Saartje (2002) getrouwd met Jos .

Ik ben het motortje en de drijvende kracht achter Zorgboerderij Blij op de Boerderij, een onderneemster binnen ons team, inmiddels alweer 26 jaar zelfstandig ondernemer, vakbekwaam bloemist, meester bloembinden en zorgverlener.

Na het behalen van mijn vakdiploma bloemsierkunst, zelfstandig beroepsbeoefenaar en meester binden, ben ik mijn eigen bloemenspeciaal zaak begonnen in Heiloo, een prachtige winkel met top kwaliteit, dat was mij inmiddels aangeleerd door een echte " oude rot "in het vak een strenge, maar geweldige leermeester .

 

In 2000 werd ik moeder van een zoon Teun, en in 2002 van dochter Saartje, twee schatten van kinderen inmiddels al grote kids. Het moeder worden heeft mij doen besluiten om te stoppen met mijn eigen winkel en er volledig voor mijn kinderen te zijn. Na de verhuizing in 2004 naar 't Zand, kon ik met eigen ogen zien hoe goed onze kinderen ontwikkelden in de buitenlucht, het contact met de dieren op de boerderij, de frisse buitenlucht de rust en de ruimte.

 

Door onze ervaring met o.a.autisme, binnen de familie, is uiteindelijk in 2012 de zorgboerderij ontstaan, uiteraard heb ik weer scholing moeten volgen, maar al gauw bleek dat ik mijn roeping gemist heb, want in combinatie met mijn creativiteit,  blijk ik de zorg ook fantastisch te vinden. Al ben ik door alle regeldingen meer op kantoor te vinden en helaas wat minder op de groep, maar blijf uiteraard betrokken.  

 

Mijn rol als begeleider, past me als een schoen en ik geniet met volle teugen van mijn werk.

Inmiddels zijn we alweer heel wat jaartjes verder en komen er op de zorgboerderij veel deelnemers, vaak nog van het eerste uur en hebben we een groep fijne medewerkers en vrijwilligers.

Een fantastisch team, waar we erg van genieten en supertrots op zijn.

Ik werk de hele week in principe op de groep als begeleider, maar op verschillende tijdstippen, de andere tijden ben ik achter de schermen druk met al het papierwerk en nodige administratie. 

Als moeder, zelfstandig ondernemer, begeleider, opperhoofd, (geef het een naam ) vervul ik ondertussen heel wat rolletjes binnen het bedrijf, met zeer veel passie liefde en zorg voor mijn medemens! 

 

Ik hoop mijn vak nog jaren te mogen uitoefenen , samen met ons geweldige team! 

 

Liefs Diana 

 

Jos Sprenkeling mede eigenaar / begeleider / onderhoud

Hoi ,

 

Ik ben Jos de man van Diana en vader van Teun, Saartje en dochter Chantal.

Vanaf Januari 2016 ben ik mede eigenaar geworden van de zorgboerderij, die mijn vrouw heeft opgericht.

Met veel bewondering voor haar passie en gedrevenheid, liefde voor haar medemens, mocht ik het allemaal vanaf de zijlijn aanschouwen.

Heel blij ben ik dan ook, dat de mogelijkheid is gekomen om deel uit te kunnen maken van het team van de zorgboerderij.

Als uitvoerder in de bouw was dit wel even andere koek, ik moest dan ook weer goed in de leer, want de zorg is toch iets anders als een huis verbouwen.

Gelukkig kan ik zeggen, dat ik ook niets anders meer wil, ik vind het heerlijk om met onze deelnemers te werken, we hebben een gezellige hechte groep.

Ik begeleid deelnemers op de zorgboerderij en ben de dagelijkse chauffeur.  Samen met de deelnemers bedenken we projecten zoals, zaaitafels, aardbeienbakken, en zijn we allerhande klusjes aan het uitvoeren. Daarbij hoort ook het vervaardigen van de houten decoraties, die worden verkocht in het winkeltje, samen met de deelnemers en vrijwilligers werken we hier aan een mooi product.

Ik vind het heel leuk om onze deelnemers binnen mijn eigenlijke vak, nog iets te kunnen leren en het valt me op dat zij daar ook echt voor open staan.

Zo kunnen we vele activiteiten bieden, er is in ieder zijn interesse wel iets wat je kunt doen .

Met de ouderen die komen op de zorgboerderij, werk ik heel graag op de pluktuin, moestuin en doe allerhande klusjes met ze. Ik moet ze zelfs afremmen, ze zijn nog echt van de oudere generatie "niet zeuren, maar werken ", gelukkig hoeft dat werken bij ons op de boerderij niet meer en mogen ze ook heerlijk genieten van de rust en de mooie bollenvelden om ons heen.  

Daarnaast hou ik wel van een lolletje, en eet ik graag de koekjestrommel leeg ..

 

Groeten Jos

 

 

   

Medewerker Monique

Hoi,

 

Ik ben Monique Goedkoop, ik ben begonnen op de boerderij als vrijwilliger in 2017 .

Todat Diana mij een baan aanbood, die nam ik met beide handen aan !

Ik vind het geweldig om met deze diversiteit aan mensen, verschillende doelgroepen, ziektebeelden en leeftijden te werken .

Er zijn tal van activiteiten wat het ook heel leuk maakt, er is voor iedereen wel iets te doen. En ieder seizoen is ook weer anders.

Ook heerst er op de boerderij een huiselijke en gezellige warmte, waardoor iedereen zich er thuis voelt. 

Ik vind het dan ook een geweldige job en geniet er echt van. 

Mijn rol op de boerderij is het begeleiden van mensen bij hun activiteit en ik ben ondertussen het "manusje van alles"of te wel op vele gebieden inzetbaar.

Naast mijn werk als begeleider ben ik de "rechterhand" of te wel secretaresse van Diana en haar ,wanneer zij niet aanwezig is. 

Ook tijdens de workshops die op de tuin worden georganiseerd, help ik met de verzorging van de high tea's. Tijdens Open dagen of de fairs ben ik uiteraard ook aanwezig. Kortom ik heb nog net mijn bed niet op de boerderij staan, maar ben wel bijna iedere dag aanwezig.

Ik hoop nog lang van mijn werk te mogen genieten en van deze fantastische plek.

 

Tot ziens op de Boerderij !

Monique  

 

Medewerker Jolanda

Hoi ik ben Jolanda ,

 

Ik ben werkzaam als begeleider , bij Blij op de Boerderij sinds 2019 , ik werk nu 3 vaste dagen op de boerderij .

Mij zie je geregeld aan de deur verschijnen in de ochtend, daar ik een deel van het vervoer van de deelnemers op me neem.

Ook kun je mij tegen komen in de winkel op wielen of tijdens het serveren van een High Tea op de pluktuin.

Ik ben gek op dieren , zelf heb ik ook veel kleinvee.

Tijdens de wintermaanden ben ik vooral werkzaam in het timmergedeelte van de dagbesteding , hier maak ik met de deelnemers 

mooie houten decoraties, voor de verkoop in de boerderijwinkel.

Ook bak ik graag in de wintermaanden oliebollen , vroeger was ik eigenaresse van een gebakskraam , nog steeds blijft het kriebelen om 

lekkere oliebollen te bakken. 

Gelukkig kan ik dit vanuit huis ook doen en kunnen mensen rond de feestdagen bij mij hun oliebollen bestellen.

Natuurlijk neem ik dan ook geregeld wat oliebollen mee naar de boerderij. 

 

 

 

 

   

 

 

Vrijwilliger Viona

Mijn naam is Viona Guariento ,  ik woon samen met mijn man en twee kinderen al weer jaren naar volle tevredenheid in 't Zand.

Ik houd erg van wandelen en lezen en ook menig huisdier heeft zijn weg naar ons huis gevonden (waar mijn man dan weer niet altijd even blij mee was)

Ik ben opgeleid tot verpleegkundige en al bijna 26 jaar werkzaam bij de Noord West ziekenhuis groep locatie Alkmaar.

Daar werk ik twee dagen in de week , nu ook de jongste op het voortgezet onderwijs zit was er ruimte voor iets nieuws .

Al vanaf de start van de zorgboerderij heb ik het een mooi bedrijf gevonden ,waar regelmatig ook leuke activiteiten georganiseerd worden.

Begin november 2016 heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben bij Jos en Diana langsgegaan met de vraag of ik iets als vrijwilliger voor ze kan  betekenen .

En zo geschiede....ik werk nu op de dinsdag als vrijwilliger op de zorgboerderij Blij op de Boerderij.

Het werken met een fantastische groep deelnemers en begeleiders (waar ik altijd op terug kan vallen ) bevalt me heel erg goed .

Ik geniet van de eerlijkheid van de deelnemers en het buiten werken in de tuin of met de dieren.

Ik hoop nog lang deel uit te mogen maken van dit team.

 

Groetjes Viona

Vrijwilliger Marianne

Hoi mijn naam is Marianne . 

Ik ben 51 en getrouwd met Peter , samen hebben wij 4 volwassen kinderen. 

3 jongens en 1 meisje , waarvan 1 kind nog thuis woont . 

Samen runnen wij een loodgietersbedrijf , dat dit jaar ( 2020 ) 30 jaar bestaat. 

We wonen op een boerderij met onze hond Soof , schapen in het weiland en de kippen lopen los in de tuin . 

Ik heb de opleiding Agogisch werk gedaan en ben vanuit een administratieve functie mee gaan werken in het bedrijf van mijn man.

In 1994 ben ik moeder geworden en hier heb ik dan ook26 jaar mijn ziel en zaligheid in gelegd , en toch mijn opleiding in de praktijk kunnen gebruiken , dit omdat wij binnen het gezin geconfronteerd werden met autisme en adhd. 

Gelukkig vind ik ook tijd om creatief bezig te zijn , want dat is mijn grote passie. 

Haken , knutselen , kaarten maken , servies stippen , lezen , wandelen en genieten van de tuin als alles groeit en bloeit. 

Verder ben ik gek op kleur en dat is overal terug te zien .

In ons huis , mijn kleding , de bloemen, planten etc. 

Na 26 jaar begon het weer te kriebelen , om weer eens wat buiten huis te gaan doen en toen ik vorig jaar tijdens de zomerfair voor het eerst rondliep op de zorgboerderij dacht ik , als ik eens tijd over heb wil ik hier gaan helpen.

En die tijd is gekomen , voortaan ben ik iedere donderdag op de zorgboerderij aanwezig en na een paar keer kan ik nu al zeggen ; "ik voel me hier helemaal op mijn plek!"

Superfijn om Jos en Diana te helpen met hun prachtige werk , het voelt als een warm bad. 

Ik hoop nog vele jaren mijn steentje te kunnen bijdragen.

Oja mijn slogan is ......."pluk de dag en kleur je leven ! " 

Medewerker Erna