Zorgboerderij Blij op de Boerderij

Medewerkers

Diana Sprenkeling eigenaar / begeleider

Even voorstellen ;

 

Mijn naam is Diana Sprenkeling , moeder van Teun (2000 ) en Saartje (2002) getrouwd met Jos .

Ik ben het motortje en de drijvende kracht achter Zorgboerderij Blij op de Boerderij , een onderneemster binnen ons team , vanaf 21 jarige leeftijd zelfstandig ondernemer , vakbekwaam bloemist , meester bloembinden en zorgverlener .

Na het behalen van mijn vakdiploma bloemsierkunst , zelfstandig beroepsbeoefenaar en meester binden , ben ik mijn eigen bloemenspeciaal zaak begonnen , in Heiloo , een prachtige winkel met top kwaliteit , dat was mij inmiddels aangeleerd door een echte " oude rot "in het vak een strenge maar geweldige leermeester .

 

In 2000 werd ik moeder van een lieve zoon Teun , en in 2002 van dochter Saartje , twee schatten van kinderen inmiddels al grote kids . 

Het moeder worden heeft mij doen besluiten om te stoppen met mijn eigen winkel en er volledig voor mijn kinderen te zijn .

Na de verhuizing in 2004 naar 't Zand kon ik met eigen ogen zien hoe goed onze kinderen ontwikkelden in de buitenlucht , het contact met de dieren op de boerderij , de frisse buitenlucht de rust en de ruimte.

 

Door onze ervaring met autisme binnen de familie is uiteindelijk in 2012 de zorgboerderij ontstaan , uiteraard heb ik weer scholing moeten volgen ,al gauw bleek dat ik mijn roeping gemist heb ,want in combinatie met mijn creativiteit ,  blijk ik de zorg ook fantastisch te vinden.

 

Mijn rol als begeleider past me als een schoen en ik geniet met volle teugen van mijn werk.

Inmiddels zijn we alweer 6 jaar verder en komen er op de zorgboerderij veel deelnemers vaak nog van het eerste uur en hebben we een groep fijne medewerkers en vrijwilligers  .

Een fantastisch team , waar we erg van genieten .

Ik werk op de groep als begeleider op woensdag en donderdag , de andere dagen ben ik achter de schermen druk met al het papierwerk en nodige administratie. 

Als moeder ,zelfstandig ondernemer en begeleider , opperhoofd , (geef het een naam ) vervul ik ondertussen heel wat rolletjes binnen het bedrijf , met zeer veel passie liefde en zorg voor mijn medemens !

 

Naast mijn rol als begeleider/ manusje van alles,  ben ik ook bloembindster en geef ik cursus bloemsierkunst.

Ik hoop mijn vak nog jaren te mogen uitoefenen . 

 

Liefs Diana 

 

Jos Sprenkeling mede eigenaar / begeleider / onderhoud

Hoi ,

 

Ik ben Jos de man van Diana en vader van Teun en Saartje .

Vanaf Januari 2016 ben ik mede eigenaar geworden van de zorgboerderij die mijn vrouw heeft opgericht.

Met veel bewondering voor haar passie en gedrevenheid , liefde voor haar medemens , mocht ik het allemaal vanaf de zij lijn aanschouwen .

Heel blij ben ik dan ook, dat de mogelijkheid is gekomen om deel uit te kunnen maken van het team van de zorgboerderij .

Als uitvoerder in de bouw was dit wel even andere koek , ik moest dan ook weer goed in de leer , want de zorg is toch iets anders als een huis verbouwen .

Gelukkig kan ik zeggen , dat ik ook niets anders meer wil , ik vind het heerlijk om met onze deelnemers te werken , we hebben een gezellige hechte groep.

Ik heb mezelf de rol onderhoudsman toebedeeld , ik onderhoud de panden , het erf en de tuin , samen met de deelnemers bedenken we projecten zoals , zaaitafels , aardbeienbakken , en zijn we samen lekker aan het klussen.

Ik vind het heel leuk om onze deelnemers binnen mijn eigenlijke vak,  nog iets te kunnen leren en het valt me op dat zij daar ook echt voor open staan .

Zo kunnen we vele activiteiten bieden , er is in ieder zijn interesse wel iets wat je kunt doen .

Ook ben ik de man van de grappen en de grollen , en eet ik graag de koekjestrommel leeg ..

 

Groeten Jos

 

 

   

Jolien van Rozelaar begeleider

Hoi ,

 

Leuk dat je op de site bent komen kijken , ik zal me even voorstellen .

Ik ben Jolien , ik ben sinds september 2016 begeleider bij zorgboerderij "Blij op de boerderij ".

En tot nu toe kan ik zeggen dat ik mij hier thuis voel.

Ik woon mijn hele leven al in de polder en reed dan ook regelmatig langs de boerderij , nieuwsgierig wat het nou allemaal precies was.

Na 8 jaar werken in de kinderopvang , wat ik ook fantastisch vond , ben ik hier op de boerderij terecht gekomen .

Wat mij zo aanspreekt is ten eerste het werken in de zorgsector , maar hier vind ik de combinatie met de frisse buitenlucht ,de dieren , de bloementuin en de creatieve ruimte erg fijn.

Iedere deelnemer heeft de ruimte voor zichzelf en tevens om samen te werken  .

Dat de groep per dag bestaat uit verschillende deelnemers met ieder hun eigen zorgvraag is interessant .

Ik leer er veel van .

Verder ga ik alles nog ervaren en kijk ik dan ook uit naar de komende tijd op de boerderij .

 

Lieve groetjes, Jolien

 

 

Monique Goedkoop begeleider

Viona Vrijwilliger

Mijn naam is Viona Guariento ,  ik woon samen met mijn man en twee kinderen al weer jaren naar volle tevredenheid in 't Zand.

Ik houd erg van wandelen en lezen en ook menig huisdier heeft zijn weg naar ons huis gevonden (waar mijn man dan weer niet altijd even blij mee was)

Ik ben opgeleid tot verpleegkundige en al bijna 26 jaar werkzaam bij de Noord West ziekenhuis groep locatie Alkmaar.

Daar werk ik twee dagen in de week , nu ook de jongste op het voortgezet onderwijs zit was er ruimte voor iets nieuws .

Al vanaf de start van de zorgboerderij heb ik het een mooi bedrijf gevonden ,waar regelmatig ook leuke activiteiten georganiseerd worden.

Begin november 2016 heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben bij Jos en Diana langsgegaan met de vraag of ik iets als vrijwilliger voor ze kan  betekenen .

En zo geschiede....ik werk nu op de dinsdag als vrijwilliger op de zorgboerderij Blij op de Boerderij.

Het werken met een fantastische groep deelnemers en begeleiders (waar ik altijd op terug kan vallen ) bevalt me heel erg goed .

Ik geniet van de eerlijkheid van de deelnemers en het buiten werken in de tuin of met de dieren.

Ik hoop nog lang deel uit te mogen maken van dit team.

 

Groetjes Viona