Pluk-theetuin & Workshops

Wees welkom in onze pluktuin!

 

Tussen alle bloemen, geuren, kleuren en de vele vlinders is het volop genieten .

De pluktuin is bedoelt voor mensen van buitenaf, die in de pluktuin bloemen kunnen plukken voor een klein prijsje.

Ook kan men terecht voor biologische groente en streekproducten in het winkeltje.

De pluktuin en moestuin wordt onderhouden door de deelnemers binnen de zorgboerderij.

Veel plantjes die zij hier opkweken worden verkocht op het erf van de zorgboerderij. 

Vanaf April zijn er hangpotten en zomerbloeiers/perkgoed te verkrijgen en is er een keur aan keuze in vaste planten, deze zijn gekweekt door de deelnemers en GGZ.

De boerderij winkel is geopend op ma. t.m vrij.van 10.00 uur tot 16.00 uur.

In de gele winkel op wielen zijn mooie hebbeddingen, kadootjes en houten decoraties te verkrijgen, deze zijn gemaakt door de deelnemers.

Ook wanneer het seizoen het toelaat is er biologische groente voor de verkoop, gekweekt op de pluktuin van de zorgboerderij samen met de deelnemers.

De pluktuin wordt onderhouden door de deelnemers van de zorgboerderij, uiteraard nemen zij ook geregeld een bloemetje of hun eigen gekweekte groente mee naar huis.

 

Groepen zijn ook bijzonder welkom op de zorgboerderij.

In de pluktuin worden in de zomer groepen ontvangen, voor een rondleiding en eventueel het  nuttigen van High Tea's te midden van alle mooie bloemen.

Heb je een verjaardag te vieren of wil je gewoon een kopje thee drinken met wat lekkers, ook dan kun je gewoon even langs komen, u wordt vriendelijk geholpen.     

In de periode van Mei tot Okt. kan men bij mooi weer een kopje koffie of thee nuttigen in de theetuin.

Dit is een gezellig overdekt terras, gelegen in de pluktuin.

De deelnemers voorzien hier de gasten van een heerlijke kop verse muntthee of koffie met daarbij natuurlijk huisgemaakte taart. 

 

High Tea;

Aanrader !

Ook kan men voor een heerlijke uitgebreide High Tea in de pluktuin terecht.

Een High Tea bestaat uit onbeperkt thee, hartigheden en zoetwaren.

Dit kan eventueel uitgebreid worden met het plukken van bloemen.

Een high Tea incl. plukken van bloemen bedraagt  € 25,- p.p en is een middagvullend programma. Leuk om cadeau te geven. Graag vooraf reserveren. Zonder bloemen plukken is een High Tea € 19,95 p.p

 

Westfriese High Tea:

Nog leuker ! 

De Westfriese High Tea, deze High Tea bestaat uit echte westfriese lekkernijen en wordt geserveerd in een ouderwetse theedoek met knijper, laat je verrassen ! € 22,50 p.p . Je kunt deze High Tea uiteraard ook combineren met een workshop.    

 

De pluktuin is geopend voor bezoek van Mei tot Okt. van 10.00 uur tot 16.00 uur. Op ma. t.m.vrij.

Let op bloemen plukken kan vanaf ca. half Juni dat ligt aan de temperatuur. Een belletje vooraf of de bloemen er al zijn is verstandig , parkeren kan op het erf. 

                                                  ****  Workshops ****

 

Workshops ; Deze worden geregeld gegeven en kan ook in in combinatie met een high tea geboekt worden met minimaal 4 personen, dit op reservering .

Workshops zonder High tea , kunt u individueel voor opgeven. Een workshop heeft doorgang v.a 4 personen. 

Zie onderstaande agenda voor de actuele data.

 

Workshops vinden plaats op een middag , andere data kan geboekt worden dit in overleg , met een minimaal aantal personen van 4. 

Tijd ; 13.00 uur tot 16.00 uur. Incl.alle materialen , koffie / thee , fris en wat lekkers.

 

Woensdag 6 April ,vrijdag 8 April , woensdag 13 April  ;

*sloophouten ladder met paasslinger, paasdecoraties , leuk tegen de wand of op vensterbank , € 35,-

*paaskrans , gewikkelde krans , divers groen en paasdecoraties om op te hangen of op tafel te leggen € 30,-

*houten paas mand , sloophout met daarin een opgemaakt paasbloemstuk € 37,50

 

Zaterdag 7 Mei Moederdagworkshop ;

Ijzeren hart omwikkeld met gipskruid en eucalypthus linten en decoraties. Dit hart kan heel mooi indrogen waardoor je er lang plezier van heb ! Incl. een heerlijke uitgebreide High Tea, waardoor je echt een gewldig ontspannen en feestelijk uitje heb. Leuk om kado te geven ! 

Hart incl. High Tea , € 47,50 p.p

 

Woensdag 18 Mei ; start schilder cursus bloem met Ma Klodder!  

Een cursus bloem schilderen gegeven door Ma Klodder , op een sloophouten paneel van 70 x 70 of 80 x 80 leer je een bloem tekenen / schilderen , we werken met mooie verf en het geheel wordt afgewerkt met jachtlak zodat je het schilderij ook buiten kunt hangen. 

Deze cursus neemt 4 middagen in beslag , de eerste middag vind plaats op 18 mei, les 2 op 25 mei , les 3 op 1 juni en les 4 op 8 juni , aanvang is 13.00 uur en duurt tot ca. 15.30 uur.

De prijs van het te maken schilderij is 70 x 70 = € 145,-/  90 x90 = € 175,- dit is incl. 4 lesmiddagen , alle materialen , thee / koffie en lekkers.

De lessen hebben doorgang wanneer er 4 deelnemers zijn die zich hebben opgegeven.

Wil je met je eigen groepje van minimaal 4 deelnemers op een andere dag , neem dan even contact op. 

 

Woensdag 22 Juni of 29 Juni / Woensdag 6 juli of 13 juli ; Workshop veldboeket plukken , schikken en een high tea. 

Deze dag organiseren we een workshop veld boeket plukken, je gaat de pluktuin in en plukt zoveel mogelijk bloemen waar je blij van wordt , daarna gaan we er een mooi boeket van maken. Om het nog heerlijker te maken zorgen wij voor een mooi gedekte tafel waaraan je een high tea kunt nuttigen. We kunnen je verzekeren dat het een heerlijk middagje ontspannen wordt. En nog leuker je gaat met een geweldig zelf geplukt boeket weer naar huis. Heeft doorgang v.a 4 personen. Aanvang 13.00 uur. € 27,50 p.p

Natuurlijk kun je dit ook boeken met je eigen groepje op eventueel een andere dag, neem dan even contact op minimaal 4 personen. Ook leuk om zo een verjaardag te vieren. 

 

Woensdag 21 sept. Herfstkrans : 

Van hortensias zoveel mogelijk, bessen en prachtige materialen wikkelen we een prachtige herfstkrans , met een beetje geluk droogt deze ook mooi in, waardoor je er nog langer plezier van heb. € 35,- p.p 

 

Voor alle workshops dient u vooraf een aanmelding te doen. Wij kunnen de workshop door laten gaan wanneer er 4 of meer personen aangemeld zijn. De workshops in Juni mbt bloemen plukken vinden doorgang wanneer de weersomstandigheden het toe laten. Voor aanmelden kunt u een mail sturen met daarin de gegevens van alle deelnemende personen. U kunt deze sturen naar decreatievetuinkamer@gmail.com ook kunt u telefonisch contact opnemen met Diana 0623948854 . 

 

De workshops worden gegeven op locatie Zorgboerderij Blij op de Boerderij in de thee kas op de pluktuin.  

Wanneer de voorbeelden gereed zijn , zullen wij die op de facebook pagina van de zorgboerderij  plaatsen.