Pluk-thee & moestuin

De Pluktuin

Wees welkom in onze pluktuin!

 

Tussen alle bloemen, geuren, kleuren en de vele vlinders is het volop genieten .

De pluktuin is bedoelt voor mensen van buitenaf, die in de pluktuin bloemen kunnen plukken voor een klein prijsje. Ook kan men terecht voor biologische groente en streekproducten.

De pluktuin en moestuin wordt onderhouden door de deelnemers binnen de zorgboerderij. Ook worden veel plantjes die zij hier opkweken verkocht op het erf van de zorgboerderij.v.a. April zijn er hangpotten en zomerbloeiers te verkrijgen en een keur aan keuze in vaste planten , deze zijn gekweekt door de deelnemers en GGZ. De boerderij winkel geopend op ma. t.m vrij. van 10.00 uur tot 16.00 uur. geopend met mooie hebbeddingen, kadootjes en groente voor de verkoop gemaakt door de deelnemers dagbesteding van de boerderij. De pluktuin wordt onderhouden door de deelnemers van de zorgboerderij, uiteraard nemen zij ook geregeld een bloemetje of hun eigen gekweekte groente mee naar huis.

 

Groepen zijn ook bijzonder welkom. In de pluktuin worden in de zomer groepen ontvangen voor een rondleiding en het nuttigen van High Tea's te midden van alle mooie bloemen. Heb je een verjaardag te vieren of wil je gewoon een kopje thee drinken met wat lekkers, ook dan kun je gewoon even langs komen, u wordt vriendelijk geholpen.     

In de periode van Mei tot Okt. kan men bij mooi weer een kopje koffie of thee nuttigen in de theetuin.Dit is een gezellig overdekt terras, gelegen in de pluktuin. De deelnemers voorzien hier de gasten van een heerlijke kop verse muntthee of koffie met daarbij natuurlijk huisgemaakte taart.

 

High Tea;

Ook kan men voor een heerlijke uitgebreide High Tea in de pluktuin terecht. Een High Tea bestaat uit onbeperkt thee, hartigheden en zoetwaren. Dit kan eventueel uitgebreid worden met het plukken van bloemen. Een high Tea incl. plukken van bloemen bedraagt 25,- p.p en is een middagvullend programma. Leuk om cadeau te geven.

 

De pluktuin is geopend voor bezoek van Mei tot Okt. van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Let op in de weekenden zijn we echt gesloten. 

 

Workshops bloemsierkunst ; In de maanden dat de pluktuin geopend is worden er geregeld workshops gegeven ,momenteel kunnen we helaas nog niks inplannen ivm Covid.   

I.V.M. Corona virus is de pluktuin momenteel tot nader order gesloten.