Pluk-thee & moestuin

De Pluktuin

Wees welkom in onze pluktuin!

 

Tussen alle bloemen, geuren, kleuren en de vele vlinders is het volop genieten .

De pluktuin is bedoelt voor mensen van buitenaf, die in de pluktuin bloemen kunnen plukken voor een klein prijsje. Ook kan men terecht voor biologische groente en streekproducten.

De pluktuin en moestuin wordt onderhouden door de deelnemers binnen de zorgboerderij. Ook worden veel plantjes die zij hier opkweken verkocht op het erf van de zorgboerderij. 

Vanaf April zijn er hangpotten en zomerbloeiers/perkgoed te verkrijgen en is er een keur aan keuze in vaste planten, deze zijn gekweekt door de deelnemers en GGZ. De boerderij winkel is geopend op ma. t.m zat.van 10.00 uur tot 16.00 uur. In de gele winkel op wielen zijn mooie hebbeddingen, kadootjes en houten decoraties te verkrijgen, deze zijn gemaakt door de deelnemers. Ook wanneer het seizoen het toelaat is er biologische groente voor de verkoop, gekweekt op de pluktuin van de zorgboerderij samen met de deelnemers. De pluktuin wordt onderhouden door de deelnemers van de zorgboerderij, uiteraard nemen zij ook geregeld een bloemetje of hun eigen gekweekte groente mee naar huis.

 

Groepen zijn ook bijzonder welkom op de zorgboerderij. In de pluktuin worden in de zomer groepen ontvangen, voor een rondleiding en eventueel het  nuttigen van High Tea's te midden van alle mooie bloemen. Heb je een verjaardag te vieren of wil je gewoon een kopje thee drinken met wat lekkers, ook dan kun je gewoon even langs komen, u wordt vriendelijk geholpen.     

In de periode van Mei tot Okt. kan men bij mooi weer een kopje koffie of thee nuttigen in de theetuin. Dit is een gezellig overdekt terras, gelegen in de pluktuin. De deelnemers voorzien hier de gasten van een heerlijke kop verse muntthee of koffie met daarbij natuurlijk huisgemaakte taart. 

 

High Tea;

Aanrader !

Ook kan men voor een heerlijke uitgebreide High Tea in de pluktuin terecht. Een High Tea bestaat uit onbeperkt thee, hartigheden en zoetwaren. Dit kan eventueel uitgebreid worden met het plukken van bloemen. Een high Tea incl. plukken van bloemen bedraagt 25,- p.p en is een middagvullend programma. Leuk om cadeau te geven. Graag vooraf reserveren. 

 

De pluktuin is geopend voor bezoek van Mei tot Okt. van 10.00 uur tot 16.00 uur. Op ma. t.m.zat. Let op bloemen plukken kan vanaf ca. Juni dat ligt aan de temperatuur. 

 

Let op i.v.m Covid is de pluktuin en terras gesloten tot nader informatie. Het erf is nu alleen toegankelijkvoor onze eigen deelnemers en geen publiek van buitenaf . De gele winkel op wielen is wel geopend tijdens de openingstijden.